Kuracie kačatore
1970-01-01- komentárov
- Kategórie: Hydina , Kurča, kapún, poulard, sliepka
Ingrediencie
- 2 kuracie stehná, 2 kuracie prsia, olivový olej, 1 cibuľu, 1 červenú a 1 zelenú papriku, 2 strúčiky cesnaku, 1 dl kuracieho vývaru, 3,5 dl pravej talianskej rajčinovej šťavy, sušene oregano, 1 vrecúško cestovín, čierne olivy, bazalku a syr Ricotta na ozdobenie.
Postup
Krok 1
Cibuľu, červenú a zelenú papriku pokrájame na kocky. Premiešame. Kuracie stehná v kĺbikoch rozdelíme na dve časti. Na olivovom oleji ich spolu s prsiami opečieme zo všetkých strán, vyberiem a odložíme. Na výpeku opražíme pokrájanú zeleninu, podľa potreby pridáme olivový olej. Pridáme nadrobno pokrájaný cesnak, prípadne papričky čili. Mäso pridáme ku zelenine, podlejeme kuracím vývarom, pridáme rajčinovú šťavu, oregano, krátko podusíme, prikryjeme a vložíme do vyhriatej rúry. V rúre dusíme asi 20 minút pri teplote 180 stupňov Celzia. Cestoviny uvaríme podľa návodu a prepláchneme ich v studenej vode. Navrstvíme na veľký tanier, na cestoviny poukladáme mäso a nalejem naň udusenú zeleninu. Kačatore podávame na jednom tanieri, ozdobené olivami, Ricottou a bazalkou.