Drotárska kapsa
2016-05-30- komentárov
- Kategórie: Hovädzie mäso , Dusené mäso
- Kuchyňa: Slovenská
- Čas prípravy : 20 min.
- Celkový čas : 50 min.
Popis
Lahodné mäso podávané so zemiakmi a šalátom. Drotárska kapsa je tip na nedeľný obed.
Ingrediencie
- 750 g hovädzej roštenky
- 100 g údenej slaninky
- 250 g cibule
- 100 g čerstvých šampiňónov
- 75 ml oleja
- 50 g hladkej múky
- 50 g sterilizovaných feferóniek
- 150 ml vývaru z kostí
- horčicu
- worcesterskú omáčku
- mleté čierne korenie
- červenú papriku
- soľ
Postup
Krok 1
Z roštenky nakrájame porcie tak, že vždy dva a dva plátky celkom neprikryjeme, aby vzniklo 5 dvojitých plátkov mäsa. Naklepeme ich, posolíme, okoreníme, potrieme horčicou. Na polovicu každého plátku položíme plátok slaninky, na kolieska pokrájanú cibuľu, pokrájané šampiňóny, feferónky, poprášime červenou paprikou a prikryjeme druhou polovicou plátku.
Krok 2
Zopneme kovovou ihlicou, alebo špáradlami, poprášime múkou a opekáme na oleji.
Krok 3
Hotové mäso vyberieme, výpek podlejeme vývarom, ochutíme worcestrom a šťavu precedíme na pripravené kapsy.
Krok 4
Podávame s hranolčekmi alebo opečenými zemiakmi a zeleninovým šalátom.