Drotárska kapsa

2016-05-30
  • Čas prípravy : 20 min.
  • Celkový čas : 50 min.

Popis

Lahodné mäso podávané so zemiakmi a šalátom. Drotárska kapsa je tip na nedeľný obed.

Ingrediencie

  • 750 g hovädzej roštenky
  • 100 g údenej slaninky
  • 250 g cibule
  • 100 g čerstvých šampiňónov
  • 75 ml oleja
  • 50 g hladkej múky
  • 50 g sterilizovaných feferóniek
  • 150 ml vývaru z kostí
  • horčicu
  • worcesterskú omáčku
  • mleté čierne korenie
  • červenú papriku
  • soľ

Postup

Krok 1

Z roštenky nakrájame porcie tak, že vždy dva a dva plátky celkom neprikryjeme, aby vzniklo 5 dvojitých plátkov mäsa. Naklepeme ich, posolíme, okoreníme, potrieme horčicou. Na polovicu každého plátku položíme plátok slaninky, na kolieska pokrájanú cibuľu, pokrájané šampiňóny, feferónky, poprášime červenou paprikou a prikryjeme druhou polovicou plátku.

Krok 2

Zopneme kovovou ihlicou, alebo špáradlami, poprášime múkou a opekáme na oleji.

Krok 3

Hotové mäso vyberieme, výpek podlejeme vývarom, ochutíme worcestrom a šťavu precedíme na pripravené kapsy.

Krok 4

Podávame s hranolčekmi alebo opečenými zemiakmi a zeleninovým šalátom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1924
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1925

Podobné recepty:
  • Bravčové kotlety na furmanský spôsob

    Bravčové kotlety na furmanský spôsob

  • Fazuľový guľáš s údeným kolenom

    Fazuľový guľáš s údeným kolenom

  • Teľacie mäso na spôsob bažanta

    Teľacie mäso na spôsob bažanta

kuk