Veľkonočná hlavička
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Predjedlá, chuťovky, nátierky , Predjedlá
Ingrediencie
- 1/2 l mlieka, 3 lyžice krupice, 4 vajcia uvarené natvrdo, 300 g uvareného údeného bôčika, 100 g slaniny, petržlenovú vňať, pažítku, mladé lístky žihľavy, 1 lyžicu masti na vymastenie pekáča, soľ.
Postup
Krok 1
Do vriaceho, osoleného mlieka pridáme krupicu a za stáleho miešania uvaríme hustú kašu a necháme ju vychladnúť. Bôčik pokrájame nadrobno, vmiešame do kaše s kockami opraženej, na kocky pokrájanej slaniny a s najemno pokrájanými bylinkami. Osolíme a premiešame. Nakoniec vmiešame uvarené, olúpané vajcia pokrájané nadrobno. Zmes dáme do vymasteného pekáča a upečieme.