Baklažán na orientálny spôsob

2015-11-26

Popis

Orient u Vás doma na tanieri. Ochutnajte orientálne pripravený baklažán.

Ingrediencie

  • 600 g baklažánov
  • 1 strúčik cesnaku
  • 500 g tvrdých paradajok
  • 1.25 dl mlieka
  • 80 g oleja
  • 3 ks vajcia
  • 50 g cibule
  • 100 g tvrdého syra
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • 2 lyžica strúhanky

Postup

Krok 1

Baklažány ošúpeme, pokrájame na kolieska hrubé asi 1 cm, osolíme ich, okoreníme a na horúcom oleji opečieme. Opečené kolieska odložíme na tanier. Paradajky namočíme na chvíľu do horúcej vody, ošúpeme ich, pokrájame na kolieska, osušíme ich, okoreníme a opečieme na horúcom oleji. Opečené odložíme na tanier.

Krok 2

Zapekaciu misku vymastíme a poukladáme do nej vrstvu baklažánových koliesok a vrstvu paradajok. Vrstvy opakujeme do spotrebovania zeleniny. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, ku ktorej pridáme prelisovaný cesnak. Zalejeme studeným mliekom a odstavíme zo sporáka. Vmiešame vajcia a zmesou zalejeme baklažány a paradajky v zapekacej miske.

Krok 3

Povrch posypeme strúhaným syrom a strúhankou. Zapečieme v horúcej rúre.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 807
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

808

Podobné recepty:
  • Čaj z ovsa

    Čaj z ovsa

  • Zemiakové oblúčiky

    Zemiakové oblúčiky

  • Arabský chlieb

    Arabský chlieb

kuk