Karfiol so žĺtkovou omáčkou

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 1 väčší karfiol, 60 g masla, 2 žĺtky, 2,5 dl vody, 1 lyžicu petržlenovej vňate, šťavu z jedného citróna, soľ.

Postup

Krok 1

Karfiol očistíme a uvaríme v osolenej vode takmer do mäkka. Do hrnčeka dáme žĺtky, vodu, soľ a polovicu masla nakrájaného na kúsky. Hrnček postavíme do kastróla s vodou a za stáleho miešania zahrievame. Keď omáčka zhustne, pridáme 1 lyžičku studenej vody a maslo. Omáčku ochutíme šťavou z citrónu a petržlenovou vňaťou. Omáčkou polievame varený karfiol a ako prílohu podávame varené zemiaky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 812
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

813

Podobné recepty:
  • Chuťovky z tofu

    Chuťovky z tofu

  • Viedenský zemiakový šalát s kuracími prsiami

    Viedenský zemiakový šalát s kuracími prsiami

  • Rýchly cviklový šalát

    Rýchly cviklový šalát

kuk