Hruškovo mrkvové rezy
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty Jaroslava Kobzu , Múčniky, pečivo , Koláče
Ingrediencie
- 1,5 kg čerstvých hrušiek, 0,5 kg očistenej mrkvy, 200 g polohrubej múky, 75 g práškového cukru, 1 vrecúško prášku do pečiva, 1 vajce, 0,5 dl šľahačkovej smotany, 150 g jemného tvarohu, 75 g masla, 1 citrón, 1 vrecúško vanilkového cukru, 200 g kryštálového cukru, 150 g mandlí.
Postup
Krok 1
Múku zmiešame so štipkou soli, práškovým cukrom a práškom do pečiva. Pridáme vajce, zmäknuté maslo, smotanu a tvaroh. Vypracujeme cesto. Cesto rozvaľkáme, vložíme do pekáča a odložíme do chladničky. Cesto by malo byť väčšie, aby presahovalo aj okraje pekáča. Hrušky ošúpeme, zbavíme jadrovníkov, pokrájame na tenké plátky a pokvapkáme citrónovou šťavou. Mrkvu postrúhame na hrubšom strúhadle. Mandle sparíme, ošúpeme a postrúhame na tenké plátky (môžeme použiť hotové mandľové lupienky). Hrušky a mrkvu zmiešame a dochutíme vanilkovým cukrom. Mandle opražíme na panvici, pridáme k nim polovicu kryštálového cukru a pripravíme svetlý karamel. Odstavíme z ohňa a primiešame druhú polovicu cukru. Hruškovo mrkvovú plnku navrstvíme na cesto, na plnku dáme mandle s cukrom a upečieme. Pečieme asi 20 až 30 minút pri teplote 160 stupňov Celzia.