Hruškovo mrkvové rezy

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 1,5 kg čerstvých hrušiek, 0,5 kg očistenej mrkvy, 200 g polohrubej múky, 75 g práškového cukru, 1 vrecúško prášku do pečiva, 1 vajce, 0,5 dl šľahačkovej smotany, 150 g jemného tvarohu, 75 g masla, 1 citrón, 1 vrecúško vanilkového cukru, 200 g kryštálového cukru, 150 g mandlí.

Postup

Krok 1

Múku zmiešame so štipkou soli, práškovým cukrom a práškom do pečiva. Pridáme vajce, zmäknuté maslo, smotanu a tvaroh. Vypracujeme cesto. Cesto rozvaľkáme, vložíme do pekáča a odložíme do chladničky. Cesto by malo byť väčšie, aby presahovalo aj okraje pekáča. Hrušky ošúpeme, zbavíme jadrovníkov, pokrájame na tenké plátky a pokvapkáme citrónovou šťavou. Mrkvu postrúhame na hrubšom strúhadle. Mandle sparíme, ošúpeme a postrúhame na tenké plátky (môžeme použiť hotové mandľové lupienky). Hrušky a mrkvu zmiešame a dochutíme vanilkovým cukrom. Mandle opražíme na panvici, pridáme k nim polovicu kryštálového cukru a pripravíme svetlý karamel. Odstavíme z ohňa a primiešame druhú polovicu cukru. Hruškovo mrkvovú plnku navrstvíme na cesto, na plnku dáme mandle s cukrom a upečieme. Pečieme asi 20 až 30 minút pri teplote 160 stupňov Celzia.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 818
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

819

Podobné recepty:
  • Šalát z avokáda

    Šalát z avokáda

  • Tekvicová polievka

    Tekvicová polievka

  • Zimná zeleninová panvica

    Zimná zeleninová panvica

kuk