Paprčkový perkelt
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Varené mäso
Ingrediencie
- 8 bravčových nožičiek, soľ, 2 lyžice bravčovej masti, 1 veľkú cibuľu, 1 lyžičku rasce, 3 zelené papriky, 1 čili papričku, 1 lyžicu mletej červenej papriky, 3 paradajky, 1 lyžicu majoránu, 4 strúčiky cesnaku.
Postup
Krok 1
Bravčové nožičky dáme variť do osolenej vody. Varíme ich asi dve hodiny. Necháme vychladnúť na izbovú teplotu, vyberieme ich a mäso oberieme od kostí, Pekné kože (ich časť) pomelieme. Ak chceme zužitkovať masť z nožičiek, vývar necháme stuhnúť a masť zoberieme na ďalšie použitie. Na masti speníme nadrobno pokrájanú cibuľu a dva nadrobno pokrájané strúčiky cesnaku. Pridáme rascu, polovicu z nej môžeme rozdrviť, na rezance pokrájanú papriku, pokrájanú čili papričku a spolu s cibuľou a cesnakom chvíľu smažíme. Pridáme mletú červenú papriku, premiešame a podlejeme vývarom z paprčiek. Pridáme obrane mäso, prípadne pomleté kože a dusíme asi tridsať minút. Občas premiešame a podľa potreby podlievame vývarom. Pridáme ošúpané, pokrájané paradajky, krátko spolu povaríme a odstavíme z ohňa. Pridáme majorán, ktorý rozmrvíme medzi dlaňami, dva prelisované strúčiky cesnaku a premiešame. Podávame s bielym chlebom.