Biela fazuľa s kyslou kapustou
2015-12-03- komentárov
- Kategórie: Zelenina a zemiaky s mäsom , Zelenina s mäsom , Prívarky, omáčky, prílohy , Teplé
Popis
Chutná a veľmi zdravá kombinácia bielej fazule s kyslou kapustou. Rozvonia celý dom.
Ingrediencie
- 250 g suchej bielej fazule
- 300 g údeného bôčika alebo prerastenej údenej slaniny
- 30 g masti
- cibuľa
- 250 g kyslej kapusty
- 20 g hladkej múky
- 2.5 dl kyslej smotany
- 2 strúčik cesnaku
- soľ
Postup
Krok 1
Fazuľu namočíme deň vopred do prevarenej vychladnutej vody. Pred prípravou pridáme k fazuli pokrájaný údený bôčik alebo prerastenú údenú slaninu pokrájanú na kocky a uvaríme do mäkka. V rozohriatej masti speníme cibuľu posekanú nadrobno, pridáme pokrájanú kyslú kapustu, opražíme, zaprášime múkou, prikryjeme a udusíme do polomäkka. Polomäkkú kapustu premiešame s uvarenou fazuľou.
Krok 2
Nakoniec pridáme kyslú smotanu a rozotrený cesnak, podľa chuti osolíme a premiešame.