Chrumkavé fašírky
2016-04-13- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Bezmäsité pokrmy , Pokrmy z húb
- Počet porcií : 3
- Čas prípravy : 40 min.
- Čas varenia : 20 min.
- Celkový čas : 60 min.
Popis
Mäso vo fašírkach môžu chutne nahradiť dusené huby.
Ingrediencie
- 500 g čerstvých húb
- 2 dl oleja
- 3 žĺtky
- 80 g strúhanky
- 1 ks rožok
- 3 lyžica kyslej smotany
- mlieko
- grilovacie korenie
- 1 hlávka cibule
- mleté čierne korenie
- rasca
Postup
Krok 1
Očistené huby pokrájame, posypeme drvenou rascou a soľou a udusíme na oleji. Pridáme opraženú cibuľu, žĺtky, rožok, rozmočený v mlieku, čierne a grilovacie korenie. Premiešame a ešte chvíľu podusíme. Pridáme smotanu.
Krok 2
Zo zmesi formujeme fašírky, obalíme ich v strúhanke a opražíme na oleji. Fašírky podávame so zemiakovou kašou, alebo so surovou zeleninou.