Srnčí chrbát s hruškami

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 1 kg srnčieho chrbta, 100 g slaniny, 100 g masti, 100 g koreňovej zeleniny, 100 g cibule, 30 g hladkej múky, 15 g soli, 1,5 g korenín (čierne korenie, tymián), 50 g cukru, 100 g škorice, 400 g hrušiek, citrón, 50 g masla.

Postup

Krok 1

Umyté mäso odblaníme a prešpikujeme slaninou. Na masti opražíme do sklovita cibuľu, očistenú pokrájanú zeleninu, pridáme korenie, soľ a zalejeme vodou. Potom vložíme pripravený srnčí chrbát a dusíme za občasného podlievania vlastnou šťavou až do zmäknutia. Mäkké mäso vyberieme, šťavu necháme vydusiť. Na masti opražíme do ružova múku, zalejeme vývarom a dobre povaríme. Prevarenú omáčku rozmixujeme. Hrušky olúpeme, pokrájame na polovičky, na masle podusíme do mäkka, pridáme škoricu a citrónovú kôru. Srnčí chrbát pokrájame, prelejeme omáčkou a obložíme dusenými hruškami.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 872
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

873

Podobné recepty:
  • Príprava ryby na grilovanie

    Príprava ryby na grilovanie

  • Banánová bábovka

    Banánová bábovka

  • Kávový sirup

    Kávový sirup

kuk