Talianska cestovina

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 400 g preosiatej múky, 2 vajcia, 1,6 dl vody, 1 lyžičku oleja (nemusí byť), štipku soli.

Postup

Krok 1

Zmiešame všetky suroviny a vymiesime cesto. Cesto má byť pomerne tvrdé. Starostlivo spracované cesto odložíme na 15 minút do chladničky. Schladené cesto rozdelíme na niekoľko dielov a každý rozvaľkáme na pomúčenej doske (drevenej, ale najlepšie kamennej, alebo mramorovej, na hrúbku 1,5 až 2 mm. Plát necháme preschnúť a potom krájame ostrým nožom na rezance požadovanej veľkosti a tvaru. Cestoviny môžeme pripraviť aj bez vajec, vtedy pridáme viac vody.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1041
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1042

Podobné recepty:
  • Praženica s hríbmi

    Praženica s hríbmi

  • Baklažánová musaka po grécky

    Baklažánová musaka po grécky

  • Pomarančový koláč

    Pomarančový koláč

kuk