Syrové pagáče

2006-03-26

Ingrediencie

  • 700 g polohrubej múky, 2 kyslé smotany, 500 g stuženého tuku, 2 lyžičky soli, 200 g strúhaného syra, 1 vrecúško kypriaceho prášku, jedno vajce na potretie, strúhaný syr na posypanie, hrubozrnnú soľ, strúhaný parmezán.

Postup

Krok 1

Múku zmiešame s kyslou smotanou, kypriacim práškom, so zmäknutým tukom, soľou a strúhaným syrom. Vypracujeme cesto, ktoré prikryté odložíme na dve hodiny do chladničky. Na pomúčenej doske cesto rozvaľkáme na hrúbku asi jeden centimeter. Z plátu vykrajujeme pagáče, ktoré ukladáme na plech pokrytý papierom na pečenie. Potrieme ich rozšľahaným vajcom, posypeme hrubozrnnou soľou a strúhaným syrom. Vložíme do rúry vyhriatej na 170 stupňov Celzia a upečieme. Ešte horúce pagáče posypeme strúhaným parmezánom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 2497
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

2498

Podobné recepty:
  • Marhuľové rezy II

    Marhuľové rezy II

  • Farebné džúsové rezy

    Farebné džúsové rezy

  • Cesto na štrúdľu

    Cesto na štrúdľu

kuk