Syrové pagáče
2006-03-26- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Slané múčniky a pečivo
Ingrediencie
- 700 g polohrubej múky, 2 kyslé smotany, 500 g stuženého tuku, 2 lyžičky soli, 200 g strúhaného syra, 1 vrecúško kypriaceho prášku, jedno vajce na potretie, strúhaný syr na posypanie, hrubozrnnú soľ, strúhaný parmezán.
Postup
Krok 1
Múku zmiešame s kyslou smotanou, kypriacim práškom, so zmäknutým tukom, soľou a strúhaným syrom. Vypracujeme cesto, ktoré prikryté odložíme na dve hodiny do chladničky. Na pomúčenej doske cesto rozvaľkáme na hrúbku asi jeden centimeter. Z plátu vykrajujeme pagáče, ktoré ukladáme na plech pokrytý papierom na pečenie. Potrieme ich rozšľahaným vajcom, posypeme hrubozrnnou soľou a strúhaným syrom. Vložíme do rúry vyhriatej na 170 stupňov Celzia a upečieme. Ešte horúce pagáče posypeme strúhaným parmezánom.