Zapekaný encián s pikantnými slivkami
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty Jaroslava Kobzu , Predjedlá, chuťovky, nátierky , Hrianky, chlebíky
Ingrediencie
- 500 g sliviek, 4 lyžice kryštálového cukru, 1 dl červeného vína, 1 lyžicu celého zeleného korenia, mletú škoricu, 300 g syra s bielou plesňou, 4 krajce toastového chleba.
Postup
Krok 1
Slivky odkôstkujeme a pokrájame na pásiky, alebo malé kocky. Zalejeme ich vínom, zasypeme cukrom, zeleným korením, pridáme mletú škoricu a privedieme do varu. Varíme za stáleho miešania, až do zhustnutia. Omáčku necháme vychladnúť. Krajce chleba opečieme z jednej strany a neopečenou stranou hore ich poukladáme na pekáč. Syr pokrájame na asi 1 cm hrubé plátky a ukladáme ich na krajce chleba tak, aby sa prekrývali. Zapekáme v rúre, až do mierneho sfarbenia. Na tanieroch prelejeme slivkovou omáčkou – asi tretinu toastu a vedľa neho.