Zapekaný encián s pikantnými slivkami

2015-09-29
  • Zapekaný encián s pikantnými slivkami

Ingrediencie

  • 500 g sliviek, 4 lyžice kryštálového cukru, 1 dl červeného vína, 1 lyžicu celého zeleného korenia, mletú škoricu, 300 g syra s bielou plesňou, 4 krajce toastového chleba.

Postup

Krok 1

Slivky odkôstkujeme a pokrájame na pásiky, alebo malé kocky. Zalejeme ich vínom, zasypeme cukrom, zeleným korením, pridáme mletú škoricu a privedieme do varu. Varíme za stáleho miešania, až do zhustnutia. Omáčku necháme vychladnúť. Krajce chleba opečieme z jednej strany a neopečenou stranou hore ich poukladáme na pekáč. Syr pokrájame na asi 1 cm hrubé plátky a ukladáme ich na krajce chleba tak, aby sa prekrývali. Zapekáme v rúre, až do mierneho sfarbenia. Na tanieroch prelejeme slivkovou omáčkou – asi tretinu toastu a vedľa neho.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 843
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

844

Podobné recepty:
  • Rizoto z husacej pečene

    Rizoto z husacej pečene

  • Kapustové závitky s hydinovým mäsom a tofu

    Kapustové závitky s hydinovým mäsom a tofu

  • Nátierka zo strakatej fazule

    Nátierka zo strakatej fazule