Jesenný nákyp

2015-09-29
  • Jesenný nákyp

Ingrediencie

  • 100 g gaštanového pyré, 100 g sušených sliviek, 2 dl mlieka, 1 vrecúško vanilkového cukru, 30 g masla, 40 g detskej krupice, 3 vajcia, 3 lyžice kryštálového cukru, 150 g horkej čokolády, 2dl mlieka.

Postup

Krok 1

Mlieko privedieme do varu, pridáme detskú krupicu, maslo, vanilkový cukor, kryštálový cukor a miešame, až kým nevznikne hustejšia krupičná kaša. Uvarenú kašu necháme vychladnúť. Vyšľaháme osobitne bielka, osobitne žĺtky a primiešame do vychladnutej krupice. Postupne primiešavame sušené slivky pokrájané na kocky a gaštanové pyré. Šálky vytrieme maslom a naplníme do jednej tretiny pripravenou zmesou. Naplnené šálky poukladáme do pekáča naplneného vriacou vodou, vložíme do vyhriatej rúry. Keď sa hmota v šálkach zdvihne, vyberieme ich z rúry. Po vychladnutí nákyp vyklopíme zo šálok a polejeme čokoládovou polevou. Polevu pripravíme tak, že v zahriatom mlieku rozpustíme horkú čokoládu. Polevu použijeme po miernom vychladnutí, v čase, keď začne hustnúť (tuhnúť).

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1342
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1343

Podobné recepty:
  • Cestovinový šalát na taliansky spôsob

    Cestovinový šalát na taliansky spôsob

  • Prekladané zemiaky

    Prekladané zemiaky

  • Zemiaky s uhorkou a kôprom

    Zemiaky s uhorkou a kôprom

kuk