Pečeň na paprike
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Bravčové mäso , Vnútornosti
Ingrediencie
- 600 g bravčovej alebo teľacej pečene, 1 polievkovú lyžicu hladkej múky, 2 červené papriky, 50 g masla alebo margarínu, 1 čajovú lyžičku mletej červenej papriky, trochu sušeného majoránu, 100 g cibule, 1,25 dl smotany, 4 dl mäsového vývaru alebo vody.
Postup
Krok 1
Pečeň a papriku pokrájame na rezance. Na panvici rozpustíme maslo, pridáme papriku a dusíme asi 5 minút. Pridáme pečeň a spolu opečieme. Pridáme koreniny a až na koniec soľ! Cibuľu primiešame pokrájanú na kocky. Smotanu zmiešame s vývarom. Vzniknutú omáčku vylejeme na panvicu s pečeňou, prevrieme a varíme ešte 5 minút. Podľa potreby dochutíme.