Kakaové muffiny so „surprajzom“
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Koláče
Ingrediencie
- Upozornenie na začiatok: 1. hrnček = 2,5 dl; 2. prdopeč = prášok do pečiva; 3. uvádzané množstvo vystačí na 12 ks muffinov (mne sa tak podarilo), to zn. podľa potreby suroviny násobíme alebo delíme. Suroviny: 1 hrnček polohrubej múky, 1/4 hrnčeka kryštálového cukru, 1/2 hrnčeka prdopeča, soľ (štipka), 2 až 3 lyžice kakaa, 1 vajce, 1/2 hrnčeka mlieka, 1/4 hrnčeka oleja.
Postup
Krok 1
V miske zmiešame múku, cukor, prdopeč a soľ. Vajce rozšľaháme s mliekom a olejom a naraz pridáme do múčnej zmesi. Krátko premiešame. My sme sa so Soničkou rozhodli, že pridáme aj hrozienka (1. keď videla, že beriem do ruky lieskovce rezolútne zahlásila, že tieto oriešky rada nemá, kto má alergiu na hrozienka pridá si čo uzná za vhodné alebo nič). Cesto plníme do formičiek. Najprv na dno vhodíme „surprajza“ v našom prípade to boli lentilky (počet kusov, od 1 po „neobmedzene“) – zalejeme cestom. Pečieme pri teplote 180 stupňov Celzia asi 20 až 25 minút.