Tvarohová pena s čokoládovým krémom

2018-05-21
  • Čas prípravy : 15 min.
  • Celkový čas : 15 min.

Popis

Tvarohová pena s čokoládovým krémom

Ingrediencie

  • 3 ks vajcia
  • 180 g jemného tvarohu
  • citrón
  • 90 g kyslej smotany
  • 6 lyžička škrobovej múčky
  • 60 g kryštálového cukru
  • 150 g čokolády na varenie
  • 2 dl mlieka

Postup

Krok 1

Bielka vyšľaháme na sneh s časťou cukru. Žĺtky vymiešame s druhou časťou cukru. K žĺtkom pridáme jemný tvaroh a dobre vymiešame. Zľahka primiešame sneh z bielkov a postrúhanú citrónovú kôru. Hmotu nalejeme do maslom vymastených formičiek na mafinky, do výšky dvoch tretín. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 10 minút. Čokoládu polámeme, zalejeme mliekom a necháme rozpustiť (občas premiešame) v mikrovlnej rúre. Upečenú penu prelejeme, na dezertných tanierikoch, rozpustenou čokoládou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 799
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

800

Podobné recepty:
  • Bulharská kapusta II

    Bulharská kapusta II

  • Nátierka z hríbov

    Nátierka z hríbov

  • Pečená cibuľa

    Pečená cibuľa