Majonéza do zemiakového šalátu

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 1 vajce, 1 dl mlieka, 1 dl oleja, 1 lyžicu horčice, štipku soli, niekoľko kvapiek worchestrovej omáčky (nemusí byť).

Postup

Krok 1

Vajce uvaríme natvrdo a olúpané rozmixujeme s mliekom. Postupne pridávame olej a maximálne minútu mixujeme. Ak je majonéza riedka, pridáme ešte trochu oleja. Dochutíme soľou, horčicou a worchestrom (stačí iba zamiešať). Táto ľahká majonéza vystačí na 1 až 2 kg surovín - zemiaky, zeleninu, uhorky, kukuricu a inú zelenina podľa zvyklosti.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 951
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

952

Podobné recepty:
  • Reďkovky na japonský spôsob

    Reďkovky na japonský spôsob

  • Šalát Modenese

    Šalát Modenese

  • Chrenovica (záhorácka príloha)

    Chrenovica (záhorácka príloha)

kuk