Pochúťka panovníka Mateja
2008-09-23- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Dusené mäso
Ingrediencie
- 600 g bravčového mäsa (zo stehna), 4 lyžice oleja, 150 g cibule, 2 lyžičky mletej červenej papriky, 2 - 3 sterilizované feferónky, 150 g leča, 100 g čerstvých alebo zaváraných šampiňónov, 2 lyžice kečupu, soľ, mleté korenie, 2 dl pochúťkovej smotany (1 téglik), 50 g tvrdého syra.
Postup
Krok 1
Mäso odblaníme a pokrájame na tenšie rezance. Na oleji opražíme nakrájanú cibuľu, pridáme mäso, osolíme, okoreníme, pridáme feferónky, mletú papriku, lečo a šampiňóny, troška podlejeme vodou a dusíme. Keď je mäso mäkké pridáme kečup, zavaríme a mäso zjemníme smotanou, odstavíme a podávame s ryžou, hotové jedlo posypeme na tanieri údeným postrúhaným syrom. Keď varíme aj pre deti, feferónky nedáme.