Ostrokyslá polievka
2010-11-04- komentárov
- Kategórie: Polievky , Biele polievky
Ingrediencie
- Za hrsť sušených húb šitake, za hrsť húb judášovo ucho, polovicu kuraťa, 2 kocky slepačieho bujónu, 2 lyžice zmesi čínskeho korenia, sójovú omáčku, 1 lyžicu oleja, 3 lyžičky sečuánskej ostrokyslej omáčkovej pasty, 2 lyžice pokrájaných sterilizovaných bambusových výhonkov, 1 lyžicu ryžového octu, mrkvu, pór, soľ, 1 lyžičku škrobovej múčky.
Postup
Krok 1
Polovicu kuraťa dáme variť. Pridáme 2 kocky slepačieho bujónu. Po hodine mäso vyberieme, vykostíme a pokrájame na malé pásiky. Huby namočíme na 30 minút do vlažnej vody. Potom ich vyžmýkame a pokrájame na pásiky. Z čínskeho korenia, sójovej omáčky a oleja vymiešame marinádu. Vložíme do nej mäso a necháme asi 10 minút od stáť. Marinované mäso prudko opečieme v panvici na oleji. Vývar privedieme do varu a vložíme doň opečené mäso, huby a ostrokyslú pastu. Varíme asi 30 minút. Pridáme na pásiky nakrájané bambusové výhonky. Podľa potreby dochutíme sójovou omáčkou, ryžovým octom a dosolíme. Škrobovú múčku rozmiešame v malo množstve studenej vody, pridáme do polievky, veľmi krátko povaríme a odstavíme. Do taniera dáme polievku s mäsom a hubami a vložíme do nej mrkvu a pór nakrájaný na tenké pásiky.