Kotlík z bravčového mäsa
2012-07-04- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Varené mäso
Ingrediencie
- 1 l mäsového vývaru, 2 lyžice masti, 2 lyžice paradajkového pretlaku, 1 lyžicu štipľavej paprikovej pasty (napríklad Erős Pista), 1 cibuľu, 1 kg bravčového mäsa, 2 dl červeného vína, 5 strúčikov cesnaku, 1 lyžicu majoránu, 1 lyžičku soli, 1 lyžičku mletého čierneho korenia, 1 lyžičku rasce, 1 nožičku kvalitne (maďarskej) klobásy, 500 g zemiakov, 3 čerstvé papriky.
Postup
Krok 1
Do zohriateho kotlíka nalejeme asi 2 dl vývaru. Do vývaru dáme masť, paradajkový pretlak, štipľavú paprikovú pastu, pokrájanú cibuľu, na kocky pokrájané mäso, soľ, rascu, cesnak, mleté čierne korenie a majorán. Premiešame a po zatiahnutí mäsa zalejeme vínom. Varíme, pokým nie je mäso mäkké. Podľa potreby prilievame vývar. Pridáme na kocky pokrájané zemiaky, klobásu a pridáme vývar. Varíme, pokým zemiaky nezmäknú. Pridáme pokrájané čerstvé papriky, necháme prejsť varom.