Kotlík z bravčového mäsa

2012-07-04

Ingrediencie

  • 1 l mäsového vývaru, 2 lyžice masti, 2 lyžice paradajkového pretlaku, 1 lyžicu štipľavej paprikovej pasty (napríklad Erős Pista), 1 cibuľu, 1 kg bravčového mäsa, 2 dl červeného vína, 5 strúčikov cesnaku, 1 lyžicu majoránu, 1 lyžičku soli, 1 lyžičku mletého čierneho korenia, 1 lyžičku rasce, 1 nožičku kvalitne (maďarskej) klobásy, 500 g zemiakov, 3 čerstvé papriky.

Postup

Krok 1

Do zohriateho kotlíka nalejeme asi 2 dl vývaru. Do vývaru dáme masť, paradajkový pretlak, štipľavú paprikovú pastu, pokrájanú cibuľu, na kocky pokrájané mäso, soľ, rascu, cesnak, mleté čierne korenie a majorán. Premiešame a po zatiahnutí mäsa zalejeme vínom. Varíme, pokým nie je mäso mäkké. Podľa potreby prilievame vývar. Pridáme na kocky pokrájané zemiaky, klobásu a pridáme vývar. Varíme, pokým zemiaky nezmäknú. Pridáme pokrájané čerstvé papriky, necháme prejsť varom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 926
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

927

Podobné recepty:
  • Bačovské rezne I

    Bačovské rezne I

  • Korenený bravčový rezeň

    Korenený bravčový rezeň

  • Bravčové rezne s cibuľovou omáčkou

    Bravčové rezne s cibuľovou omáčkou

kuk