Levočská špecialita
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Dusené mäso , Z pekáča Jula Viršíka , 1996
Ingrediencie
- 1 kg kyslej kapusty, 3 lyžice oleja, 1 veľkú cibuľu, polovicu fľaše kečupu, alebo malý paradajkový pretlak, 750 g krkovičky, 750 g zemiakov, 100 až 150 g slaninky, soľ, korenie, karí korenie, rascu.
Postup
Krok 1
Kapustu a cibuľu pokrájame, pridáme olej, kečup a všetko premiešame. Naložíme to do pekáča. Mäso nakrájame na plátky, ochutíme ich soľou a korením a poukladáme na zmes v pekáči. Zemiaky pokrájame na asi 1 cm hrubé kolieska a poukladáme ich na mäso. Posypeme karí korením, rascou a slaninkou pokrájanou na malé kocky. Pečieme prikryté 45 až 60 minút a dopečieme odokryté.