Rizoto zo zvyškov pečeného (grilovaného) kuraťa
2013-02-28- komentárov
- Kategórie: Hydina , Pečené (grilované) kurča
Ingrediencie
- 2 lyžice olivového oleja, 1 cibuľu, 1 lyžičku drvenej rasce, 2 strúčiky cesnaku, 1 veľkú mrkvu, 2 lyžičky mletej červenej papriky, 4 paradajky, 1 žltú kalifornské papriku, 3 dl piva, 300 g ryže, 0,75 l kuracieho vývaru, 300 g zvyškov kuracieho mäsa (bez kože), 4 lyžice mrazeného hrášku, 1 lyžicu limetovej šťavy, 1 lyžicu nadrobno pokrájanej vňate koriandru.
Postup
Krok 1
Na horúcom olivovom oleji s lyžičkou rasce speníme nadrobno pokrájanú cibuľu a nadrobno pokrájaný cesnak. Pridáme na menšie kúsky pokrájanú mrkvu, mletú červenú papriku. Premiešame a pridáme pokrájané paradajky. Dusíme prikryté asi štyri minúty. Pridáme pokrájanú papriku, premiešame a zalejeme pivom. Keď začne pivo vrieť, pridáme ryžu, zalejeme kuracím vývarom, prikryjeme a na miernom ohni varíme. Keď je ryža uvarená, pridáme kuracie mäso, hrášok, limetovú šťavu, pokrájaný koriander, lyžicu masla. Premiešame, krátko prehrejeme a odstavíme z ohňa.