Mrkvový koláč

2015-09-29
  • Mrkvový koláč

Ingrediencie

  • 3 vajcia, 1,5 pohára hnedého cukru, 1 pohár slnečnicového oleja, 1,5 pohára polohrubej múky, 1,5 lyžičky kypriaceho prášku, 1 vrecúško vanilkového cukru, 1,5 lyžičky sódy bikarbóny, 1 lyžičku mletej škorice, 2 mrkvy, 1 pohár nadrobno nasekaných vlašských orechov, 100 g smotanového syra (v črievku), 1/2 pohára práškového cukru, 50 g masla, 1 lyžička pomarančovej šťavy.

Postup

Krok 1

Vajcia dôkladne vyšľaháme (elektrickým šľahačom) s hnedým cukrom. Za stáleho šľahania postupne pridávame olej. Vareškou primiešame zmes múku, kypriaceho prášku, sódy bikarbóny, polovice vrecúška vanilkového cukru a škorice. Do cesta primiešame najemno postrúhanú mrkvu a nasekané orechy. Cesto nalejeme do pekáčika, či formy, vytretej maslom. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a pečieme 35 minút. Zo smotanového syra, masla, práškového cukru, pomarančovej šťavy a polovice vrecúška vanilkového cukru vyšľaháme krém, ktorým upečený koláč po vychladnutí potrieme. Môžeme posypať nasekanými orechmi.

 

Priemerné hodnotenie členov

(3 / 5)

3 1 7975
Ohodnoť tento recept

1 ľudí hodnotilo recept

7976

Podobné recepty:
  • Burizónový guľky

    Burizónový guľky

  • Bezlepková bublanina

    Bezlepková bublanina

  • Čokoládový fondán

    Čokoládový fondán

kuk