Kura na cigánsky spôsob
2013-12-04- komentárov
- Kategórie: Hydina , Pečené (grilované) kurča
Ingrediencie
- 1 kura, 80 g prerastenej slaniny, 2 cibule, 2 lyžičky zeleninovej koreniacej zmesi, 1/2 lyžičky mletej červenej papriky, 2 malé štipľavé papričky, 2 lyžice oleja.
Postup
Krok 1
Kura rozporciujeme na štyri kusy. Na každý zo štyroch kusov alobalu položíme plátok (plátky) slaniny, na slaninu kuraciu štvrtku potretú zmesou zeleninovej koreniacej zmesi a mletej červenej papriky. Na mäso poukladáme nahrubo pokrájanú cibuľu, polovicu štipľavej papričky a plátok slaniny. Obložené štvrtky kuraťa zabalíme do alobalu, poukladáme na plech a vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia na 30 minút. Zabalené mäso (alobal) roztvoríme a vložíme do rúry na ďalších 10 minút.