Baklažánová príloha k rybe

2015-11-27

Popis

Doplňte chuť ryby vhodnou prílohou. Vyskúšajte napríklad baklažánovú, ktorá je veľmi zdravá.

Ingrediencie

  • 2 ks baklažány
  • 2 ks červené papriky
  • olivový olej
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 3 ks vetvičky čerstvého rozmarínu
  • 3 strúčik cesnaku
  • 2 lyžica pokrájanej petržlenovej vňate

Postup

Krok 1

Plech pokvapkáme olivovým olejom. Baklažány prekrojíme pozdĺžne na polovice a položíme ich na plech reznou stranou dolu. K baklažánom položíme celé červené papriky. Baklažány a papriky pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a pridáme lístky z troch vetvičiek rozmarínu, vložíme do rúry vyhriatej na 170°C a pečieme asi 30 minút.

Krok 2

Ešte horúce upečené papriky preložíme z do misky, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme spariť. Papriky ošúpeme, odstránime z nich jadrovníky a pokrájame na malé štvorčeky. Baklažány a pokrájame na menšie kúsky. Na horúcom olivovom oleji krátko osmažíme strúčik cesnaku pokrájaný na plátky. Pridáme pokrájaný baklažán a papriky. Premiešame, smažíme do odparenia prebytočnej tekutiny.

Krok 3

Odstavíme z ohňa, pridáme nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať a premiešame. Podľa chuti osolíme.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 568
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

569

Podobné recepty:
  • Deutsche habaďúra (uhorkový prívarok)

    Deutsche habaďúra (uhorkový prívarok)

  • Zemiakové knedle plnené oškvarkami

    Zemiakové knedle plnené oškvarkami

  • Medovo-pomarančová omáčka

    Medovo-pomarančová omáčka

kuk