Baklažánová príloha k rybe
2015-11-27- komentárov
- Kategórie: Prívarky, omáčky, prílohy , Prílohy
Popis
Doplňte chuť ryby vhodnou prílohou. Vyskúšajte napríklad baklažánovú, ktorá je veľmi zdravá.
Ingrediencie
- 2 ks baklažány
- 2 ks červené papriky
- olivový olej
- soľ
- mleté čierne korenie
- 3 ks vetvičky čerstvého rozmarínu
- 3 strúčik cesnaku
- 2 lyžica pokrájanej petržlenovej vňate
Postup
Krok 1
Plech pokvapkáme olivovým olejom. Baklažány prekrojíme pozdĺžne na polovice a položíme ich na plech reznou stranou dolu. K baklažánom položíme celé červené papriky. Baklažány a papriky pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a pridáme lístky z troch vetvičiek rozmarínu, vložíme do rúry vyhriatej na 170°C a pečieme asi 30 minút.
Krok 2
Ešte horúce upečené papriky preložíme z do misky, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme spariť. Papriky ošúpeme, odstránime z nich jadrovníky a pokrájame na malé štvorčeky. Baklažány a pokrájame na menšie kúsky. Na horúcom olivovom oleji krátko osmažíme strúčik cesnaku pokrájaný na plátky. Pridáme pokrájaný baklažán a papriky. Premiešame, smažíme do odparenia prebytočnej tekutiny.
Krok 3
Odstavíme z ohňa, pridáme nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať a premiešame. Podľa chuti osolíme.