Fazuľa s údenou klobásou
2018-01-19- komentárov
- Kategórie: Studená kuchyňa, údeniny , Klobásy
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Fazuľa s údenou klobásou
Ingrediencie
- 150 g údenej slaniny
- 1 ks cibuľu
- 2 ks nožičky dobrej údenej klobásy
- 1 ks malý paradajkový pretlak
- 2,5 dl mäsového vývaru
- 2 konzerva tmavej fazule
Postup
Krok 1
Údenú slaninu pokrájame na rezance, alebo na kocky a vyškvaríme ju na chrumkavo. Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu. Keď cibuľa zbelie, pridáme klobásu pokrájanú na kolieska. Klobásu opečieme. Ak sa vytvorilo veľa masti, časť z nej zlejeme. Keď je klobása opečená, pridáme jeden malý paradajkový pretlak, premiešame a po chvíli pridáme mäsový vývar. Po chvíli pridáme dve konzervy tmavej fazule. Varíme až jedlo zhustne a podávame.