Kuracie prsia so zeleninou a cibuľovými zemiakmi

2019-04-10
  • Čas varenia : 15 min.
  • Celkový čas : 15 min.

Popis

Kuracie prsia so zeleninou a cibuľovými zemiakmi je vynikajúce jedlo, pripravené zo zdravých potravín, rôznych druhov zeleniny a olivového oleja.

Ingrediencie

  • Olivový olej
  • 1 kocka slepačieho bujónu
  • 3 ks cibule
  • 4 ks šalviové listy
  • 4 ks kuracie prsia
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 4 vetvička vetvičky rozmarínu
  • 3 ks zemiaky
  • 1,5 dl sladkej (33 %) smotany
  • 30 g postrúhaného parmezánu
  • 1 ks pór
  • 60 g prerastenej slaniny
  • 200 g čerstvého špenátu
  • 100 g hrášku

Postup

Krok 1

Tri umyté, neošúpané zemiaky pokrájame (robotom) na plátky asi 3 mm hrubé.

Krok 2

Povaríme ich v osolenej vode asi 3 minúty (nemusia byť úplne uvarené).

Krok 3

Do pekáča dáme olivový olej, kocku slepačieho bujónu, na plátky (robotom) pokrájané tri cibule, šalviové listy a za stáleho miešania osmažíme, až začne cibuľa karamelizovať.

Krok 4

Podlejme malým množstvom vody.

Krok 5

Pridáme scedené, predvarené zemiaky, premiešame, polejeme sladkou smotanou, posypeme strúhaným parmezánom a dáme do rúry pod gril.

Krok 6

Kuracie prsia osolíme, okoreníme, napicháme do nich kúsky rozmarínu, cez fóliu naklepeme a opečieme ich na olivovom oleji, najprv rozmarínom dolu.

Krok 7

Prsia na panvici obrátime na druhú stranu.

Krok 8

Pridáme k nim prerastenú slaninu pokrájanú na rezančeky a opečieme spolu s kuracím mäsom.

Krok 9

Pór pokrájame na kolieska, osmažíme na olivovom oleji (v hrnci po zemiakoch).

Krok 10

Pridáme špenát a hrášok a miešame až do zvädnutia špenátu.

Krok 11

Preložíme na misu a navrch poukladáme kuracie prsia so slaninou.

Krok 12

Podávame so zemiakmi s cibuľou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1123
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1124

Podobné recepty:
  • Plnená kačica

    Plnená kačica

  • Perlička na poľovnícky spôsob

    Perlička na poľovnícky spôsob

  • Hydinové rizoto I

    Hydinové rizoto I

kuk