Kuracie prsia so zeleninou a cibuľovými zemiakmi
2019-04-10- komentárov
- Kategórie: Hydina , Kurča, kapún, poulard, sliepka
- Kuchyňa: Slovenská
- Čas varenia : 15 min.
- Celkový čas : 15 min.
Popis
Kuracie prsia so zeleninou a cibuľovými zemiakmi je vynikajúce jedlo, pripravené zo zdravých potravín, rôznych druhov zeleniny a olivového oleja.
Ingrediencie
- Olivový olej
- 1 kocka slepačieho bujónu
- 3 ks cibule
- 4 ks šalviové listy
- 4 ks kuracie prsia
- soľ
- mleté čierne korenie
- 4 vetvička vetvičky rozmarínu
- 3 ks zemiaky
- 1,5 dl sladkej (33 %) smotany
- 30 g postrúhaného parmezánu
- 1 ks pór
- 60 g prerastenej slaniny
- 200 g čerstvého špenátu
- 100 g hrášku
Postup
Krok 1
Tri umyté, neošúpané zemiaky pokrájame (robotom) na plátky asi 3 mm hrubé.
Krok 2
Povaríme ich v osolenej vode asi 3 minúty (nemusia byť úplne uvarené).
Krok 3
Do pekáča dáme olivový olej, kocku slepačieho bujónu, na plátky (robotom) pokrájané tri cibule, šalviové listy a za stáleho miešania osmažíme, až začne cibuľa karamelizovať.
Krok 4
Podlejme malým množstvom vody.
Krok 5
Pridáme scedené, predvarené zemiaky, premiešame, polejeme sladkou smotanou, posypeme strúhaným parmezánom a dáme do rúry pod gril.
Krok 6
Kuracie prsia osolíme, okoreníme, napicháme do nich kúsky rozmarínu, cez fóliu naklepeme a opečieme ich na olivovom oleji, najprv rozmarínom dolu.
Krok 7
Prsia na panvici obrátime na druhú stranu.
Krok 8
Pridáme k nim prerastenú slaninu pokrájanú na rezančeky a opečieme spolu s kuracím mäsom.
Krok 9
Pór pokrájame na kolieska, osmažíme na olivovom oleji (v hrnci po zemiakoch).
Krok 10
Pridáme špenát a hrášok a miešame až do zvädnutia špenátu.
Krok 11
Preložíme na misu a navrch poukladáme kuracie prsia so slaninou.
Krok 12
Podávame so zemiakmi s cibuľou.