Malé jahodové cheesecakes
2019-04-03- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Koláče
- Kuchyňa: Anglická
- Čas prípravy : 15 min.
- Celkový čas : 15 min.
Popis
Malé jahodové cheesecakes
Ingrediencie
- 150 g sušienok
- 65 g masla
- 250 g mascarpone
- 1,5 dl šľahačkovej smotany
- 150 g bielej čokolády
- 500 g jahôd
Postup
Krok 1
Sušienky rozmixujeme.
Krok 2
Pridáme k nim roztopené maslo a a ešte premixujeme.
Krok 3
Hmotu natlačíme do malých formičiek bez dna (vykrajovátka na pagáče) vo vrstve maximálne 1 centimeter vysokej.
Krok 4
Mascarpone vymiešame so šľahačkovou smotanou a roztopenou bielou čokoládou.
Krok 5
Zľahka primiešame, osmičkovými pohybmi, približne 100 g rozmixovaných jahôd.
Krok 6
Hmota, po pridaní rozmixovaných jahôd, by nemala byť homogénna, v štruktúre by sme mali vidieť pásiky rozmixovaných jahôd. Hmotu navrstvíme do formičiek na vrstvu sušienok. Odložíme do chladničky na dve hodiny. Odstránime formičky a navrch poukladáme celé, alebo prekrojené, jahody.