Šľahačková roláda I

2015-09-29

Ingrediencie

  • Päť vajec, päť lyžíc práškového cukru, dve lyžice kakaa, smetol alebo palmarín na vymastenie plechu, jednu šľahačku, kakao na posypanie.

Postup

Krok 1

Päť bielkov si vyšľaháme na tuhý sneh, pridáme žĺtky, práškový cukor a kakao. Na plech vložíme papier, ktorý poriadne vymastíme, a vylejeme naň hmotu, ktorú upečieme. Po upečení vyklopíme z plechu, dáme dolu papier a necháme vychladnúť. Vyšľaháme šľahačku, z ktorej väčšiu časť natrieme na upečenú hmotu a zrolujeme. Zvyšnou šľahačkou natrieme roládu. Posypeme kakaom alebo drobnými cukríkmi.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1136
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1137

Podobné recepty:
  • Balkánsky plameň

    Balkánsky plameň

  • Nepravý „tvarohový“ koláč

    Nepravý „tvarohový“ koláč

  • Vianočné medovníčky II

    Vianočné medovníčky II

kuk