Bravčové mäso v alobale
2015-12-15- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Pečené a grilované mäso , Z pekáča Jula Viršíka , 1995
Ingrediencie
- 5 kg bravčového mäsa
- trochu soľ
- trochu čierne korenie
- trochu mletú rascu
- trochu červenú papriku
- trochu horčicu
- trochu worcesterskú omáčku
- 0,5 kg zemiakov
- alobal.
- 1 ks papriku
- 2 ks paradajky
- trochu slaninku
- trochu olej
Postup
Krok 1
Mäso nakrájame na hrubšie plátky, zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme, opaprikujeme, posypeme rascou, potrieme horčicou, worcesterskou omáčkou. Zemiaky nakrájame na hrubšie kolieska. Na kolieska nakrájame aj papriku a paradajky. Na štvorce z alobalu pokladáme mäso, naň zemiaky, paradajky a papriku, prípadne slaninku. Pokvapkáme olejom a zabalíme do alobalu. Poukladáme na pekáč a pečieme asi 45 minút.