Pečená ryba so zemiakmi
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky , Ryby sladkovodné , Ryby morské
Ingrediencie
- 600 g očistenej ryby bez kostí a kože, 4 stredne veľké zemiaky, 4 lyžice kyslej smotany, 1 žĺtok z vajca, trochu masla alebo oleja, trochu cibule a mletej papriky, 2 lyžice bieleho vína, petržlenová vňať, soľ, citrón.
Postup
Krok 1
Ohňovzdornú misu alebo malý pekáč potrieme tukom a poukladáme uvarené, na kolieska pokrájané zemiaky, najviac vo dvoch vrstvách. Očistenú, vykostenú a kože zbavenú rybu pokrájame na porcie a rozložíme na zemiaky, osolíme a pokvapkáme s citrónom. Kôstky odstránime. V smotane rozmiešame biele víno, postrúhanú cibuľu, červenú papriku a žĺtok z vajca. Ryby so zemiakmi polejeme smotanovou omáčkou a v predhriatej rúre pečieme asi 25 - 30 minút. Povrch posypeme s nadrobno posekanou petržlenovou vňaťou a pokvapkáme s citrónovou šťavou. Pečenú rybu so zemiakmi podávame so šalátom zo zeleniny.