Hrachová polievka s krúpami

2015-09-29

Ingrediencie

  • 150 g suchého hrachu, rastlinný olej, 1 cibuľa, 30 g hladkej múky, 100 g uvarených krúp, soľ, mleté čierne korenie, zelená petržlenová vňať alebo pažítka.

Postup

Krok 1

Prebratý a umytý hrach namočíme deň vopred do studenej vody. Na druhý deň ho viackrát premyjeme a dáme variť do čistej studenej vody. Varíme, až kým sa nezačne rozvárať. Na oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme múku a pripravíme svetlú zápražku, ktorú spolu s uvarenými krúpami zamiešame do hrachu. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a ešte krátko necháme prejsť varom. Podávame ochutené nadrobno posekanou zelenou petržlenovou vňaťou alebo pažítkou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1707
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1708

Podobné recepty:
  • Zemiaková slama s vajíčkom

    Zemiaková slama s vajíčkom

  • Tekvicová polievka

    Tekvicová polievka

  • Zdravá pórková polievka

    Zdravá pórková polievka

kuk