Hrachová polievka s krúpami
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Oddelená strava , Rastlinná a zeleninová skupina , Polievky , Hnedé polievky
Ingrediencie
- 150 g suchého hrachu, rastlinný olej, 1 cibuľa, 30 g hladkej múky, 100 g uvarených krúp, soľ, mleté čierne korenie, zelená petržlenová vňať alebo pažítka.
Postup
Krok 1
Prebratý a umytý hrach namočíme deň vopred do studenej vody. Na druhý deň ho viackrát premyjeme a dáme variť do čistej studenej vody. Varíme, až kým sa nezačne rozvárať. Na oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme múku a pripravíme svetlú zápražku, ktorú spolu s uvarenými krúpami zamiešame do hrachu. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a ešte krátko necháme prejsť varom. Podávame ochutené nadrobno posekanou zelenou petržlenovou vňaťou alebo pažítkou.