Kubánska slepačia polievka oriente
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Polievky , Hnedé polievky , Cudzokrajná kuchyňa , Iné
Ingrediencie
- Polovicu sliepky, 1 l vody. soľ, čierne korenie celé, 250 g koreňovej zeleniny, 2 cibule, 250 g zemiakov, 4 strúčiky cesnaku, mletú červenú papriku, glutasol, petržlenovú vňať.
Postup
Krok 1
Očistená, umytá sliepka sa rozsekne na polovicu, vloží sa do vody, nechá sa zovrieť a varí tiahnutím domäkka. Počas varenia sa mierne osolí, pridá sa celé korenie, očistená, umytá zelenina a cibuľa. Na drobné kocky nakrájané zemiaky sa varia osobitne v osolenej vode. Uvarená sliepka sa vyberie, mäso sa vykostí a pokrája na kocky. Vývar sa precedí a zavarí sa do neho cestovina, pridá sa na rezance nakrájaná zelenina, uvarené a precedené zemiaky. Dochutí sa mletou paprikou rozpustenou v slepačom tuku, prelisovaným cesnakom a glutasolom. Pri podávaní sa vloží porcia nakrájaného mäsa a najemno nasekaná petržlenová vňať.