Diviak na lesnícky spôsob
2016-04-29- komentárov
- Kategórie: Zverina , Diviak
- Počet porcií : 6
- Čas prípravy : 40 min.
- Čas varenia : 60 min.
- Celkový čas : 100 min.
Popis
Diviak na lesnícky spôsob v sebe ukrýva chutné mäsko spojené s chuťou zeleniny a omáčky na červenom víne.
Ingrediencie
- 800 g stehna (pliecka) diviaka
- 1 lyžička soli
- mleté čierne korenie
- 2 ks cibule
- 50 g zelera
- 3 lyžica masti
- bobkový list
- borievky
- 1 lyžica hladkej múky
- 100 g čerstvých šampiňónov
- 0.75 dl červeného vína
Postup
Krok 1
Vykostené, očistené, umyté a osušené mäso sa osolí a okorení. Na polovičnom množstve masti sa opraží na tenké plátky nakrájaný zeler, cibuľa, vloží sa pripravené mäso a spolu sa krátko opečie, zastrekne vodou, pridá sa rozdrvené korenie a pod pokrývkou sa dusí. Potom sa pokrývka odstráni a mäso sa pečie v rúre domäkka.
Krok 2
Počas dusenia sa obracia, polieva šťavou a podľa potreby dolieva vodou. Mäkké mäso sa vyberie a uchová v teple. Zo štvrtiny masti a múky sa pripraví svetlá zápražka a zahustí sa šťava, zamieša a dobre prevarí. Podľa potreby sa rozriedi vodou a pred dovarením sa omáčka dochutí vínom a precedí.
Krok 3
Do hotovej omáčky sa pridajú očistené šampiňóny nakrájané na plátky, udusené na zvyšku masti.
Krok 4
Pri podávaní sa plátky mäsa polejú omáčkou a posypú najemno nakrájanou pažítkou.
Krok 5
Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, vyprážané zemiakové krokety, rôzne upravená ryža, rôzne upravené cestoviny.