Stehno z muflóna dusené s hruškami
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Zverina , Muflón, medveď
Ingrediencie
- 1 kg muflónieho stehna, 100 g slaniny, 1 lyžičku soli, mleté čierne korenie, 3 lyžice masla, 600 g hrušiek, 1 lyžičku mletej škorice, 1 llyžičku citrónovej kôry, 100 g brusnicového kompótu.
Postup
Krok 1
Očistené, odblanené stehno z muflóna sa vloží do marinády odležať na 2 - 3 dni. Mäso sa z marinády vyberie, osuší a prešpikuje tenkými prúžkami nakrájanej slaniny, osolí a okorení. Pripravené stehno sa opečie na masle, zastrekne sa moridlom, pridá sa zelenina z moridla a dusí sa v rúre pod pokrývkou domäkka. Počas dusenia sa mäso obracia, polieva šťavou a podľa potreby dolieva moridlom. Pred dodusením sa pridajú olúpané a jadrovníkov zbavené, na polovice rozkrojené hrušky, posypané škoricou a nastrúhanou citrónovou kôrou, a spolu sa dodusia. Mäkké mäso sa vyberie, šťava sa precedí, do šťavy sa prelisujú hrušky, pridajú brusnice a spolu sa krátko povaria a dochutia soľou. Pri podávaní sa mäso krája cez vlákna na plátky a poleje šťavou (šťava sa môže podávať aj osobitne). Vhodné prílohy: maslové paštéty s brusnicovým kompótom, dusená ryža.