Granatiersky pochod I
2018-02-23- komentárov
- Kategórie: Oddelená strava , Rastlinná a zeleninová skupina , Bezmäsité pokrmy , Pokrmy zo zemiakov
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Granatiersky pochod. Podávame s cviklovým alebo iným zeleninovým šalátom, pričom nezabúdame na vhodnosť voľby k hlavnej rastlinnej skupine.
Ingrediencie
- 500 g zemiakov
- balíček drobných bezvaječných cestovín (bezvaječné fliačky alebo iné drobné bezvaječné cestoviny dostať bežne v obchode)
- 2 ks cibule
- rastlinný olej
- mletá červená paprika
- soľ
- nadrobno posekaná zelená petržlenová vňať
Postup
Krok 1
Bezvaječné fliačky uvaríme v osolenej vode, scedíme a necháme odkvapkať. Očistenú cibuľu pokrájame nadrobno, speníme na rozohriatom rastlinnom oleji a pridáme mletú červenú papriku. Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme, pokrájame na malé kocky, vložíme k cibuľovému základu a premiešame s odkvapkanými fliačkami. Osolíme a dochutíme nadrobno posekanou zelenou petržlenovou vňaťou. Podávame s cviklovým alebo iným zeleninovým šalátom, pričom nezabúdame na vhodnosť voľby k hlavnej rastlinnej skupine.