Sójový kotlíkový guláš so sušenými hubami
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Oddelená strava , Rastlinná a zeleninová skupina , Bezmäsité pokrmy , Sójové pokrmy , Pokrmy z húb
Ingrediencie
- 1 balík sójových kociek, zeleninový vyvar (na 0,25 l vody 1 lyžička vegety), 2 cibule, rastlinný olej, mletá červená paprika, 20 g sušených húb, 2 zeleninové papriky, 3 rajčiaky, soľ, drvená rasca, mleté čierne korenie, 200 g zemiakov, 2 lyžice ovsených vločiek, 4 strúčiky cesnaku, majorán.
Postup
Krok 1
Sójové kocky zalejeme vriacim zeleninovým vývarom na 3 až 4 hodiny. Cibuľu očistíme a speníme na rastlinnom oleji. Pridáme mletú červenú papriku, scedené sójové kocky, sušené huby, ktoré sme pred varením namočili do studenej vody, očistené a umyté zeleninové papriky zbavené jadrovníkov a pokrájané na rezance, olúpané rajčiaky pokrájané na osminky, soľ podľa potreby, drvenú rascu, mleté čierne korenie a dôkladne premiešame. Podlejeme trochou vody a dusíme do polomäkka. Potom vmiešame očistené, na kocky pokrájané zemiaky a podlejeme vodou tak, aby mal guláš správnu hustotu. Zahustíme ovsenými vločkami a povaríme ešte 20 minút. Hotový guláš dochutíme rozotrenými strúčikmi cesnaku a majoránom.