Zelenina s mäsom v jednom hrnci

2015-09-29

Ingrediencie

  • 100 g chudého hovädzieho mäsa z pliecka, 100 g chudého bravčového mäsa, 80 g cibule, 20 g oleja, 250 g zemiakov, 300 g bielej hlávkovej kapusty, 100 g mrkvy, 100 g zeleru, 1 pór, 1 bobkový list, 4 zrnká čierneho korenia, soľ, majorán, postrúhaný muškátový orech, rasca, petržlenová vňať.

Postup

Krok 1

Mäso pokrájame na väčšie kocky, cibuľu pokrájame nadrobno a speníme v hrnci s rozohriatym olejom, pridáme mäso a popražíme. Medzitým pokrájame zemiaky a zeleninu na kocky alebo väčšie kúsky, kapustu na rezance a pridáme k mäsu spolu s bobkovým listom. Zalejeme vodou, osolíme, okoreníme 4 zrnkami čierneho korenia a prikryté varíme asi 60 minút. Občas dolejeme horúcu vodu. Pred dovarením okoreníme ešte majoránom, postrúhaným muškátovým orechom a rascou. Nakoniec posypeme petržlenovou vňaťou posekanou nadrobno.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 735
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

736

Podobné recepty:
  • Originálna koložvárska kapusta

    Originálna koložvárska kapusta

  • Plnené cuketové lodičky so zemiakovými lupienkami

    Plnené cuketové lodičky so zemiakovými lupienkami

  • Zeleninový hrniec

    Zeleninový hrniec

kuk