Zelenina s mäsom v jednom hrnci

2015-09-29

Ingrediencie

  • 100 g chudého hovädzieho mäsa z pliecka, 100 g chudého bravčového mäsa, 80 g cibule, 20 g oleja, 250 g zemiakov, 300 g bielej hlávkovej kapusty, 100 g mrkvy, 100 g zeleru, 1 pór, 1 bobkový list, 4 zrnká čierneho korenia, soľ, majorán, postrúhaný muškátový orech, rasca, petržlenová vňať.

Postup

Krok 1

Mäso pokrájame na väčšie kocky, cibuľu pokrájame nadrobno a speníme v hrnci s rozohriatym olejom, pridáme mäso a popražíme. Medzitým pokrájame zemiaky a zeleninu na kocky alebo väčšie kúsky, kapustu na rezance a pridáme k mäsu spolu s bobkovým listom. Zalejeme vodou, osolíme, okoreníme 4 zrnkami čierneho korenia a prikryté varíme asi 60 minút. Občas dolejeme horúcu vodu. Pred dovarením okoreníme ešte majoránom, postrúhaným muškátovým orechom a rascou. Nakoniec posypeme petržlenovou vňaťou posekanou nadrobno.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 814
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

815

Podobné recepty:
  • Sedliacka praženica so zemiakmi

    Sedliacka praženica so zemiakmi

  • Slávnostnejší vegetariánsky /nemajonézový / šalát

    Slávnostnejší vegetariánsky /nemajonézový / šalát

  • Nákyp z póru

    Nákyp z póru

kuk