Zelenina s mäsom v jednom hrnci
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Zelenina a zemiaky s mäsom , Zelenina s mäsom
Ingrediencie
- 100 g chudého hovädzieho mäsa z pliecka, 100 g chudého bravčového mäsa, 80 g cibule, 20 g oleja, 250 g zemiakov, 300 g bielej hlávkovej kapusty, 100 g mrkvy, 100 g zeleru, 1 pór, 1 bobkový list, 4 zrnká čierneho korenia, soľ, majorán, postrúhaný muškátový orech, rasca, petržlenová vňať.
Postup
Krok 1
Mäso pokrájame na väčšie kocky, cibuľu pokrájame nadrobno a speníme v hrnci s rozohriatym olejom, pridáme mäso a popražíme. Medzitým pokrájame zemiaky a zeleninu na kocky alebo väčšie kúsky, kapustu na rezance a pridáme k mäsu spolu s bobkovým listom. Zalejeme vodou, osolíme, okoreníme 4 zrnkami čierneho korenia a prikryté varíme asi 60 minút. Občas dolejeme horúcu vodu. Pred dovarením okoreníme ešte majoránom, postrúhaným muškátovým orechom a rascou. Nakoniec posypeme petržlenovou vňaťou posekanou nadrobno.