Hruškovo-jablčný koláč
2016-06-16- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Koláče
Popis
Koláč z dvoch tradičných surovín a to hrušiek a jabĺk určite neoľutujete.
Ingrediencie
- 600 g hrušiek
- 600 g jabĺk
- 2 hrnček hrubej múky
- 2 hrnček kryštálového cukru
- 2 ks kypriace prášky
- 1 lyžica mletej škorice
- 50 g lieskových orieškov
- 50 g mandlí
- ríbezľový džem
- maslo alebo masť a múku na vymazanie a vysypanie plechu.
- 100 g Poleva: masla
- 100 g cukru
- 1 lyžica mlieka
- 3 lyžica Solamylu
- 3 lyžička kakaa.
Postup
Krok 1
Olúpané a jadierok zbavené hrušky a jablká nahrubo postrúhame. Primiešame múku, cukor, vajcia, prášok do pečiva, škoricu a postrúhané oriešky a mandle. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech, zarovnáme a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 až 200 stupňov Celzia asi 25 minút. Upečený koláč potrieme džemom a polejeme polevou, ktorú pripravíme tak, že do rozohriatého masla postupne primiešame cukor, mlieko, kakao, škrobovú múčku. Miešame do zhustnutia ale nevaríme!