Hruškovo-jablčný koláč

2016-06-16

Popis

Koláč z dvoch tradičných surovín a to hrušiek a jabĺk určite neoľutujete.

Ingrediencie

  • 600 g hrušiek
  • 600 g jabĺk
  • 2 hrnček hrubej múky
  • 2 hrnček kryštálového cukru
  • 2 ks kypriace prášky
  • 1 lyžica mletej škorice
  • 50 g lieskových orieškov
  • 50 g mandlí
  • ríbezľový džem
  • maslo alebo masť a múku na vymazanie a vysypanie plechu.
  • 100 g Poleva: masla
  • 100 g cukru
  • 1 lyžica mlieka
  • 3 lyžica Solamylu
  • 3 lyžička kakaa.

Postup

Krok 1

Olúpané a jadierok zbavené hrušky a jablká nahrubo postrúhame. Primiešame múku, cukor, vajcia, prášok do pečiva, škoricu a postrúhané oriešky a mandle. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech, zarovnáme a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 až 200 stupňov Celzia asi 25 minút. Upečený koláč potrieme džemom a polejeme polevou, ktorú pripravíme tak, že do rozohriatého masla postupne primiešame cukor, mlieko, kakao, škrobovú múčku. Miešame do zhustnutia ale nevaríme!

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1163
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1164

Podobné recepty:
  • Sviatočná roláda

    Sviatočná roláda

  • Pampúšiky podľa starej mamy

    Pampúšiky podľa starej mamy

  • Tvarohové tyčinky IV

    Tvarohové tyčinky IV

kuk