Dedinský rezeň na pekáči
2016-07-26- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Pečené a grilované mäso , Recepty z Okey Rádia , Recepty Jaroslava Kobzu
- Počet porcií : 4
- Čas prípravy : 10 min.
- Čas varenia : 40 min.
- Celkový čas : 50 min.
Popis
Zapečené a marinované rezne, aké ste ešte nejedli!
Ingrediencie
- 700 700 g bravčovej krkovičky bez kosti
- 200 200 g tvrdého syry
- 1 1 kyslú smotanu
- olej
- soľ
- korenie
- majorán
- mletú červenú papriku
- horčicu
- vajce
- 1 kg zemiakov
- cibuľu
- soľ
- mleté čierne korenie
- olej
Postup
Krok 1
Krkovičku pokrájame na plátky, naklepeme osolíme, okoreníme a potrieme horčicou. Mäsové odrezky pomelieme, pridáme soľ, korenie, mletú červenú papriku, vajce, majorán a cesnak a touto hmotou potrieme rezne. Rezne poukladáme na pekáč a dáme zapiecť do rúry.
Krok 2
10 minút pred dopečením potrieme rezne smotanou vymiešanou s postrúhaným syrom a rascou. Uvarené zemiaky pokrájame na kolieska a osmažíme s cibuľkou na oleji.