Ako zabíjame žaby

2016-05-24

Popis

Návod, ako rýchlo a bezbolestne zabiť žabu. Porcia pre 1 človeka je približne 10 párov žabích stehienok.

Ingrediencie

  • Doslovný prepis textu z publikácie: AKO VIESŤ DOMÁCNOSŤ BEZ POMOCNICE - úsporné a účelné vedenie domácnosti. Zostavili Anna Vajsábelová a Dipl. sc. pol. V. H. Kurtha. Nakladatel'stvo NOVUM
  • Bratislava
  • Gunduličova 1a. Schválené cirkevnou vrchnost'ou: Apoštolská administratíva v Trnave
  • č. 2048/1948 dňa 25. februára 1948

Postup

Krok 1

Ako zabíjame žaby? Uderíme šikovne paličkou po hlave a hneď jej aj odsekneme hlavu, aby vyšla z nej krv. Z celej žaby odrežeme len zadné stehienka, nasolíme ich a jednu hodinu necháme v soli stáť. Potom stiahneme s nich kožu, umyjeme a vyprážame ako rezne. Žabie stehienka sú najlepšie, keď ich vyprážame na masle. Vypočítali sme, koľko asi jedna osoba potrebuje týchto žabích stehienok, aby sa najedla. Zistili sme, že najväčšia porcia bola doteraz 10 párov týchto stehienok na jednu osobu. Žabie stehienka podávame s dusenou ryžou alebo so zemiakovým pyré, k tomu kompót alebo citrón.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1104
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1105

Podobné recepty:
  • Hnedé maslo

    Hnedé maslo

  • Šípkový pretlak

    Šípkový pretlak

  • Chlebový kvások

    Chlebový kvások

kuk