Jesenná zemiaková polievka
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Polievky , Hnedé polievky
Ingrediencie
- 3 stredne veľké zemiaky, 3 lyžice pokrájanej koreňovej zeleniny, 1 pór, 1 malú cibuľu, majorán, 1-2 strúčiky cesnaku, rascu, 2 lyžice krúpok, hrsť sušených húb, štipku zázvoru, zelenú alebo sušenú zelerovú a petržlenovú vňať, 1 lyžicu masla, 1 a 1/2 lyžice hladkej múky na zápražku, soľ, 1 a 1/4 l vody alebo vývaru - aj z kocky.
Postup
Krok 1
Na časti masla podusíme nadrobno nakrájanú cibuľu a zeleninu, zalejeme vývarom alebo vodou, pridáme huby, omyté krúpky a na kocky pokrájané zemiaky. Povaríme asi 10 minút. Osobitne urobíme zo zvyšku masla a múky zápražku, po častiach ju zalejeme vodou, rozmiešame, povaríme asi 10 minút a zmiešame s ostatným. Podľa chuti osolíme, pridáme zázvor, zeleninové vňate a ešte asi 10 minút povaríme.