Kokosové knedle na hroznovej omáčke
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty Jaroslava Kobzu , Bezmäsité pokrmy , Pokrmy zo syra a tvarohu
Ingrediencie
- 300 g kokosovej múčky, 600 g jemného tvarohu, 3 vajcia, 6 lyžičiek práškového cukru, 150 g hladkej múky, citrónovú kôru, 5 lyžičiek kryštálového cukru, 1 kg bieleho hrozna, 0,5 dl rumu, 1 dl červeného vína, 2 klinčeky, 2 lyžičky škrobovej múčky.
Postup
Krok 1
Z kokosovej múčky odložíme 100 g na neskôr. Tvaroh, múku, kokosovú múčku, vajcia, práškový cukor, citrónovú kôru zmiešame a necháme chvíľu odležať. Z cesta tvarujeme malé guľky. Do cesta môžeme zabaliť aj bobule hrozna. Z cukru si pripravíme svetlý karamel, ktorý zalejeme trochou vody. Keď sa časť vody odparí, pridáme víno a rum, krátko povaríme, pridáme očistené hrozno, klinčeky a po krátkom povarení zahustíme škrobovou múčkou rozmiešanou v malom množstve vody. Ochutíme citrónovou šťavou. Odložený kokos nasucho opražíme do zlato hnedej farby. Knedle varíme asi 20 minút a po uvarení ich obalíme v opraženej kokosovej múčke. Na tanier dáme hroznovú omáčku, do ktorej dáme kokosové guľky.