Kokosové knedle na hroznovej omáčke

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 300 g kokosovej múčky, 600 g jemného tvarohu, 3 vajcia, 6 lyžičiek práškového cukru, 150 g hladkej múky, citrónovú kôru, 5 lyžičiek kryštálového cukru, 1 kg bieleho hrozna, 0,5 dl rumu, 1 dl červeného vína, 2 klinčeky, 2 lyžičky škrobovej múčky.

Postup

Krok 1

Z kokosovej múčky odložíme 100 g na neskôr. Tvaroh, múku, kokosovú múčku, vajcia, práškový cukor, citrónovú kôru zmiešame a necháme chvíľu odležať. Z cesta tvarujeme malé guľky. Do cesta môžeme zabaliť aj bobule hrozna. Z cukru si pripravíme svetlý karamel, ktorý zalejeme trochou vody. Keď sa časť vody odparí, pridáme víno a rum, krátko povaríme, pridáme očistené hrozno, klinčeky a po krátkom povarení zahustíme škrobovou múčkou rozmiešanou v malom množstve vody. Ochutíme citrónovou šťavou. Odložený kokos nasucho opražíme do zlato hnedej farby. Knedle varíme asi 20 minút a po uvarení ich obalíme v opraženej kokosovej múčke. Na tanier dáme hroznovú omáčku, do ktorej dáme kokosové guľky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 762
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

763

Podobné recepty:
  • Kuracie pečienky, jednoduché a geniálne

    Kuracie pečienky, jednoduché a geniálne

  • Kapustové fašírky

    Kapustové fašírky

  • Vyprážaný skorocel

    Vyprážaný skorocel

kuk