Rebarborový kompót

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 1 kg ošúpanej rebarbory, 450 až 500 g cukru, kôru z polovice citróna.

Postup

Krok 1

Rebarboru pokrájame na asi 3 cm dlhé kúsky. Zalejeme vodou, zasypeme cukrom, pridáme citrónovú kôru. Varíme, až rebarbora zmení farbu a cukor sa roztopí. Odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť. Studenú rebarboru aj s nálevom a prúžkami kôry dáme do pohárov, ktoré uzatvoríme a sterilizujeme 20 až 30 minút, pri teplote 90 stupňov Celzia.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 824
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

825

Podobné recepty:
  • Vajcová pochúťka

    Vajcová pochúťka

  • Orechové mušle

    Orechové mušle

  • Jahňacie mäso na brusniciach

    Jahňacie mäso na brusniciach

kuk