Horčica z kapusty
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Predjedlá, chuťovky, nátierky , Kombinované nátierky
Ingrediencie
- 500 g červenej kapusty, 500 g rajčiakov, 2 väčšie cibule, 6 paprík, 5 feferónov, 150 g cukru, 2 lyžičky horčicových semienok, 1 lyžicu soli, 2,5 dl octu.
Postup
Krok 1
Kapustu, rajčiaky, cibuľu, papriku a feferóny pokrájame na menšie kusy a zomelieme. Pridáme cukor, horčicové semienka, soľ a povaríme asi 20 minút. Nakoniec primiešame ocot a ešte 5 minút varíme. Zmesou naplníme nahriate poháre, uzatvoríme ich a sterilizujeme 15 minút, pri teplote 85 stupňov Celzia. Podávame na hriankach so šunkou a syrom, alebo ňou ozdobíme studené misy.