Sekaná pečeňová pečienka
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Bravčové mäso , Mleté mäso , Hovädzie mäso , Vnútornosti
Ingrediencie
- 300 g bravčového mäsa, 200 g hovädzieho predného mäsa, 200 g pečene, 1 väčšiu cibuľu, 100 g žemle, 50 g slaniny, 50 g tuku, 1 vajce, 1 bielko, soľ, mleté čierne korenie.
Postup
Krok 1
Bravčové, hovädzie mäso a pečeň zomelieme. Zomelieme aj vo vode namočené a vyžmýkané žemle a polovicu slaniny. Mäso, pečeň, slaninu, žemle zmiešame, primiešame vajce, soľ a korenie. Z hmoty vytvarujeme bochník, ktorý položíme na vymastený pekáč. Navrch poukladáme pásiky druhej polovice slaniny a potrieme bielkom. Upečieme vo vyhriatej rúre.