Orechový chlieb s olivami a ementálom
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Múčniky, pečivo , Slané múčniky a pečivo
Ingrediencie
- 300 g hladkej múky, 1 kocku droždia, 2 dl bieleho vína, 0,8 dl oleja, 3 vajcia, 1 lyžicu soli, 100 g postrúhaného ementálu, 2 lyžice provensálskych bylín, 100 g jadier vlašských orechov, 100 g zelených a čiernych olív.
Postup
Krok 1
Z múky, droždia, vína a oleja vymiesime cesto, ktoré necháme kysnúť asi 45 minút. Potom do cesta primiešame vajcia, ementál, bylinky, posekané orechy a olivy. Formu z vyšším okrajom potrieme olejom, dáme do nej cesto a znovu necháme cesto kysnúť asi 45 minút. Chlieb pečieme pri 190 stupňoch Celzia asi 50 minút až 1 hodinu.