Grilované baklažány
2018-03-19- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Bezmäsité pokrmy , Zeleninové pokrmy
- Kuchyňa: Slovenská
- Čas prípravy : 15 min.
- Celkový čas : 15 min.
Popis
Grilované baklažány
Ingrediencie
- 2 ks baklažány
- 4 lyžica olivového oleja
- 1 lyžička citrónovej šťavy
- 2 lyžička limetovej šťavy
- 2 strúčik cesnaku
- 1 lyžica nadrobno pokrájanej petržlenovej vňate
- soľ
- mleté biele korenie
Postup
Krok 1
Baklažány pokrájame na kolieska hrubé asi 1 cm.
Krok 2
Kolieska opečieme (ugrilujeme) na rošte, až kým sa na nich nevytvoria tmavohnedé pásiky. Olivový olej vymiešame s citrónovou a limetovou šťavou, pridáme prelisovaný cesnak, nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať, soľ, mleté biele korenie.
Krok 3
Marinádou zalejeme grilované plátky baklažánu a na chvíľu odložíme.