Bylinkové taštičky na špargľovom ragú

2016-03-14

Popis

Špecialita zo špargle v spojení s bylinkovým opojením v malých pirôžkoch si Vás hneď získa!

Ingrediencie

  • 400 g špargle
  • citrónová šťava
  • 300 g polohrubej múky
  • 3 ks vajcia
  • 1 viazanička póru
  • 4 strúčik cesnaku
  • 2,5 dl šľahačkovej smotany
  • soľ
  • olivový olej
  • bazalka
  • pažítka
  • petržlenová vňať
  • 1 lyžica hladkej múky
  • mleté biele korenie
  • štipka strúhaného muškátového orieška
  • zeleninová koreniacu zmes

Postup

Krok 1

Cesnak prelisujeme, na veľmi jemno posekáme bazalku, pažítku, petržlenovú vňať a vymiešame s olivovým olejom.

Krok 2

Z múky, vajec, vody, malého množstva olivového oleja vymiesime cesto, ktoré na tenko rozvaľkáme a pokrájame na štvorce. Na každý dáme malú kôpku bylinkovej zmesi, preložíme a okraje postláčame vidličkou. Hotové taštičky uvaríme v osolenej vode.

Krok 3

Špargľu očistíme a uvaríme v osolenej vode, do ktorej sme pridali citrónovú šťavu. Uvarenú špargľu nakrájame na 1 cm dlhé kúsky. Pór pokrájame na tenké kolieska. Pór osmažíme na oleji, posypeme hladkou múkou, pomiešame a zalejeme vývarom zo špargle – len aby bol pór ponorený.

Krok 4

Krátko povaríme, pridáme smotanu, ochutíme zeleninovou koreniacou zmesou, bielym korením, muškátovým orieškom. Za stáleho miešania privedieme do varu a odstavíme.

Krok 5

Pokrájanú špargľu vložíme do omáčky. Na tanier dáme špargľové ragú a navrch položíme bylinkové taštičky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 2224
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

2225

Podobné recepty:
  • Zemiakové šišky

    Zemiakové šišky

  • Pstruh na cibuli

    Pstruh na cibuli

  • Opečené batáty s mozzarellou a zelenou omáčkou

    Opečené batáty s mozzarellou a zelenou omáčkou

kuk