Bylinkové taštičky na špargľovom ragú
2016-03-14- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty Jaroslava Kobzu , Bezmäsité pokrmy , Zeleninové pokrmy
Popis
Špecialita zo špargle v spojení s bylinkovým opojením v malých pirôžkoch si Vás hneď získa!
Ingrediencie
- 400 g špargle
- citrónová šťava
- 300 g polohrubej múky
- 3 ks vajcia
- 1 viazanička póru
- 4 strúčik cesnaku
- 2,5 dl šľahačkovej smotany
- soľ
- olivový olej
- bazalka
- pažítka
- petržlenová vňať
- 1 lyžica hladkej múky
- mleté biele korenie
- štipka strúhaného muškátového orieška
- zeleninová koreniacu zmes
Postup
Krok 1
Cesnak prelisujeme, na veľmi jemno posekáme bazalku, pažítku, petržlenovú vňať a vymiešame s olivovým olejom.
Krok 2
Z múky, vajec, vody, malého množstva olivového oleja vymiesime cesto, ktoré na tenko rozvaľkáme a pokrájame na štvorce. Na každý dáme malú kôpku bylinkovej zmesi, preložíme a okraje postláčame vidličkou. Hotové taštičky uvaríme v osolenej vode.
Krok 3
Špargľu očistíme a uvaríme v osolenej vode, do ktorej sme pridali citrónovú šťavu. Uvarenú špargľu nakrájame na 1 cm dlhé kúsky. Pór pokrájame na tenké kolieska. Pór osmažíme na oleji, posypeme hladkou múkou, pomiešame a zalejeme vývarom zo špargle – len aby bol pór ponorený.
Krok 4
Krátko povaríme, pridáme smotanu, ochutíme zeleninovou koreniacou zmesou, bielym korením, muškátovým orieškom. Za stáleho miešania privedieme do varu a odstavíme.
Krok 5
Pokrájanú špargľu vložíme do omáčky. Na tanier dáme špargľové ragú a navrch položíme bylinkové taštičky.